Azərbaycanda əhali 2012-ci ildə bütün növ ət məhsullarından adambaşına 32,4 kq istehlak edibsə,
2020-ci ildə bu rəqəm 40,8 kiloqrama yüksəlib...
Azərbaycan Statistika Komitəsinin son 10 il ərzində əhalinin adambaşına istehlak etdiyi ət məhsullarına ayrılıqda nəzər saldıqda məlum olur ki, 2012-ci ildə 10,6 kq quş və quş əti məhsulları istehlak edibsə bu, 2020-ci ildə artaraq 14,6 kq , mal əti və ət məhsulları isə 13, 8 kq-dan 16,3 kq-a yüksəlib. Qoyun və keçi əti 7,7 kq-dan 8,9kq-a, balıq və balıq məhsulları 8,2 kq-dan, əksinə azalaraq 7,3 kq təşkil edib.
Xatırladaq ki, bu, 10 il əvvəlki - 2012-ci il və 2020-ci ilin statistik rəqəmləridir.
Qeyd edək ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının müəyyənləşdirdiyi qaydaya görə, adambaşı ət norması il ərzində 78 kiloqram təşkil etməlidir. Azərbaycanda həmin rəqəm 2020-ci ildə 40,8 kiloqrama yüksəlib. Bu rəqəmin də əsas payını mal və quş əti (məhsulları) təşkil edib. Balıq məhsullarının istehlak çəkisi isə əvvəlki illərdən də az olub.
JASMİN